Toevoeging totaalgrafiek 12 Driving Forces

Toevoeging totaalgrafiek 12 Driving Forces

Met ingang van 1 maart 2020 krijgt de totaalgrafiek 12 Driving Forces een belangrijke toevoeging. Waarmee aan een belangrijke wens uit de Lage Landen tegemoet wordt gekomen.

Laaglanders die vragen worden gelukkig niet overgeslagen

Lastige kids? Soms maken we wel eens grappen. Dat onze moeder (TTISI VS) een beetje moe wordt van haar Nederlandstalige kids ‘die ’t altijd beter weten of willen’. Maar ja, wij representeren nu eenmaal een netwerk van schrandere en kwaliteitsbewuste professionals die het ook niet kunnen helpen dat ze een mening en een visie hebben.

Zouden ze in de VS een Engelse variant van dit Nederlandse gezegde kennen: kindertjes die vragen worden overgeslagen?  Zo ja, dan zijn wij heel blij met het feit dat TTISI daar zeer zeker niet naar handelt. Sterker nog, door de jaren heen zijn ze hun vragende nageslacht steeds meer gaan waarderen. En concluderen ze steeds vaker: wat werkt in de Lage Landen, werkt in andere landen net zo goed.

Sleutelwoord

Ons positieve ‘gezeur’ heeft ertoe geleidt dat er met ingang van 1 maart 2020 een kleine maar belangrijke toevoeging wordt doorgevoerd in de totaalgrafiek van de 12 DF Analyse. Behalve de titel (de drijfveer) wordt boven elk spectrum ook het concept genoemd waar dat spectrum wezenlijk over gaat. Dit concept noemen we ook wel het ‘sleutelwoord’ van het spectrum. Dit woord helpt bij het goed uitleggen en onthouden van de 12 Driving Forces.

Hulpvraag

Misschien werk je zelf, vanuit wat je hebt meegenomen tijdens je certificatie, al volop met de sleutelwoorden? Zo niet, dan hebben we een handige hulpvraag waarmee je de sleutelwoorden goed in kan zetten tijdens je feedback op de 12 Driving Forces. Die vraag luidt:

Welke waarde hecht je aan…

Kortom: de sleutelwoorden zijn ‘key’ om het spectrum juist te duiden!

In 1 lijn met de TTISI disctainer®

Ben je een gebruiker van de TTISI 12 Driving Forces Mat uit de disctainer®? Dan herken je de sleutelwoorden in de grafiek direct want ze staan immers al op de 12 DF mat. Vanaf 1 maart wordt het werken met 12 DF tijdens team- en individuele sessies dus nog leuker en makkelijker. De grafiek op papier in de rapporten van teamleden correspondeert namelijk exact met de grafiek op de mat.

Klik hier voor meer informatie over de TTISI disctainer®, de gereedschapskist voor de ‘HR-Aannemer’.

Welke Analyses

De sleutelwoorden vind je vanaf 1 maart terug in alle Nederlandstalige Analyses waarin de 12 DF voorkomen. Dus ook in combinatieprofielen zoals de Persoonlijke Stijl en Motivatie Analyse. Dit geldt ook voor alle analyses met 12 DF die gemaakt zijn in Internationaal Engels. Andere talen volgen naar verwachting in de loop van 2020/21.

Vragen?

Mail inhoud@ttisi.nl! Of ga naar de TTISI Community en prik je vraag op het Prikbord.

Over de schrijver
Dorien houdt zich vanuit haar bedrijf IESyworks bezig met assessmentinnovatie en -ontwikkeling. Zij is eindeloos geïnteresseerd in wat ons mensen beweegt, stuurt, en typeert. Als individuen én in teamverband. Dit gecombineerd met haar kracht om ingewikkelde vakinhoudelijke kennis, eenvoudig en duidelijk uit te leggen, maakt Dorien een waardevolle Associate Partner én gewaardeerd blogger van TTI Success Insights, het bedrijf waar haar ‘assessmentinhoudelijke roots’ liggen.
Koos
Door

Koos

op 24 Feb 2020

Top gedaan tsi en Dorien

Cock Grandia
Door

Cock Grandia

op 24 Feb 2020

Prima toevoeging. En ik zag vandaag ook een mooie index in de rapporten!!

Lian Gebhardt
Door

Lian Gebhardt

op 25 Feb 2020

Dat is een prima en waardevolle aanvulling. Kan ik mooi gebruiken in mijn presentatie/coaching sessie Zelf gebruik ik de woorden wel al bij mijn besprekingen of bij een eerste intake

Reactie plaatsen