Heb jij een Growth Mindset of een Fixed Mindset?

Heb jij een Growth Mindset of een Fixed Mindset?

‘Als ik buiten mijn comfortzone ga, heb ik mensen meer te brengen.’

Deze woorden sprak een TTISI Consultant toen ze met lichte spanning in haar lijf haar allereerste ingesproken filmpje op LinkedIn zette.

Als HR professional, trainer, coach of leidinggevende zetten we ons elke dag met passie in om anderen te helpen het beste uit zichzelf te halen en daarmee hun werkgeluk te vergroten.

Maar hoe staat het met onszelf? Blijf jij als HR professional ook constant bezig met de ontwikkeling van jezelf?

Een setje gedachten

Met jouw educatie, ervaring, hard en soft skills kan je terecht zeggen dat je een professional bent in wat je doet. Toch raken we als mens nooit uitontwikkeld. Sterker nog, de overtuiging dat we het beste van onszelf, ons plafond of onze ‘sky’ al bereikt hebben, kan ons tegenhouden om te groeien naar mogelijkheden die we bij onszelf simpelweg nog niet hebben ontdekt.

Wat zegt je Mindset (Instelling) over de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen dan je huidige plafond?

Onze Mindset is als het ware een pakketje dat bestaat uit onze Instelling, onze denkrichting en de manier waarop we situaties interpreteren. Professor Psychologie Dr. Carol Dweck maakt onderscheid tussen mensen met een Growth Mindset (een Groeiende Instelling) en een Fixed Mindset (een Statische Instelling). Zij gaat ervan uit dat niet je intelligentieniveau bepaalt welke mogelijkheden je hebt, maar je Instelling, je Mindset. Hierbij speelt ook een goed ontwikkelde Emotionele Intelligentie (EQ) een rol.

Een Groeiende Mindset of een Statische?

Iemand met een Statische Mindset gaat ervan uit dat je mogelijkheden, kwaliteiten en talenten zo goed als vaststaan. Mensen met deze Mindset leggen er vooral nadruk op om de talenten en kwaliteiten die ze kennen te laten zien en te perfectioneren. Ze leunen graag op natuurlijk talent.

Mensen met een Groeiende Mindset geloven dat ze nooit uitontwikkeld zijn. Dat iets wat ze niet weten of niet snappen betekent dat ze het nog niet weten of nog niet snappen. Maar daar een uitdaging in zien, uit hun comfortzone stappen, nieuwe dingen leren en een nog grotere positieve impact kunnen hebben op hun omgeving.

Welke Mindset herken jij bij jezelf? Is het mogelijk van een Statische naar een Groeiende Mindset te gaan? Speelt bijvoorbeeld het domein Motivatie binnen Emotionele Intelligentie hier een rol bij?

Hoe helpt TTI Success Insights Benelux jou te blijven groeien en ontwikkelen?

Voor welke Mindset je ook gaat, groei vraagt om reflectie, vooral op emotioneel vlak. TTISI erkent die behoefte en biedt jou de kans als HR-Professional jezelf en je dienstverlening te verdiepen door EQ toe te voegen aan je portfolio. Een diepte investering die zich op alle niveaus binnen een organisatie uitbetaalt. Ben je geïnteresseerd in de EQ Certificatie van TTISI? Klik hier! Zou je graag kennismaken met de EQ Analyse van TTISI? Klik hier!

Over de schrijver
Rieke is Customer Care Professional bij TTI Success Insights Benelux. Omdat een carrière voor haar niet zaligmakend is, kiest zij voor een leven waarin zij betaald werk kan combineren met zich onbetaald inzetten voor de medemens. Op kantoor is Rieke blij wanneer de klant blij is. Een van haar andere passies is creatief schrijven. Daarom is ze een van de gewaardeerde bloggers bij TTI Success Insights Benelux.
Reactie plaatsen