Maak jij het verschil in onze 1,5 meter samenleving?

Maak jij het verschil in onze 1,5 meter samenleving?

Over: het nieuwe normaal, outside-the-1,5 meter-box denken & adviseurschap op je nemen

Het zal in het begin voelen als balanceren op een dun koord. Het vinden van het juiste evenwicht. Je hebt de gezondheid van jezelf & anderen in je ene hand, en de behoefte je werk buitenshuis weer op te pakken in de andere.

We moeten er voorlopig aan geloven, een 1,5 meter samenleving. Veel ondernemers vragen zich af hoe ze dat gaan realiseren en dat is begrijpelijk. Voor sommige beroepsgroepen lijkt het bijna onmogelijk.

Het ‘1,5 meter perspectief’

Toch zijn er ook personen die al voorzichtig zeggen: tja, wat is anderhalve meter. 5 stoeptegels. Twee armlengtes. Je bureau. 10 appeltjes + 14 eitjes. Een fiets in de lengte. Een korte putt bij het golfen……. 4 disctainers® naast elkaar gezet.

Jij, onderdeel van ons netwerk van HR professionals, trainers en coaches, bent expert in het denken in mogelijkheden en kansen. Het naar boven halen van talenten en het neerzetten van kwaliteiten op de juiste plek. Het effectief inzetten van gedrag en drijfveren. Maar ook het stellen van grenzen. En vooral: hoe je anderen hierin kunt begeleiden.

Inside het nieuwe normaal

Heb jij al kansen gezien die ‘het nieuwe normaal’ jou bieden?

Deze unieke periode kan voor jou een uitgelezen kans zijn om je positief te onderscheiden. Iedereen krijgt te maken met het nieuwe normaal. Je zo snel mogelijk aanpassen is een groot voordeel. Zo kun je op termijn ook anderen adviseren een succes te maken van werken in onze 1,5 meter samenleving.

Natuurlijk vraagt deze nieuwe situatie creatief & ‘outside-the-box’ denkwerk. Waar we het afgelopen TTISI Year Event al begonnen zijn samen outside-the-box te denken, denken wij ook nu graag een beetje met je mee.

Top 5 outside-the-box tips

Hier volgen een paar outside-the-1,5 meter-box coaching-, training- én adviseurschapstips:

  1. Coach of train outside-the-box door letterlijk naar buiten te gaan. Ben je het gewend je coachingsessies of trainingen binnen in een kleine ruimte te houden? Probeer eens de buitenlucht in te gaan. Misschien kan je wandelsessies organiseren. Of kun je in een ruime tuin een trainingslocatie inrichten. Welke werkvormen en tools uit de disctainer® zou je hier goed bij kunnen gebruiken? Zou de DISC of 12 DF Mat naast een training-tool ook een goede ‘afstand-cirkel’ kunnen zijn? Kan je stiften gebruiken om creatieve ruimtevlakken te tekenen? Persoonlijke ruimtes begrenzen met DISC Cubes?
  2. Zoek naar outside-the-box manieren om connectie te maken. Er zijn naast letterlijke aanraking meer manieren waarop je elkaar kan ‘raken’, connectie kan maken. Ook op een afstandje. Een voorbeeld daarvan zijn leden van een zangkoor. Onderzoekers hebben ontdekt dat tijdens het zingen de hartslagen van de koorleden in hetzelfde ritme gaan lopen. [1] Dit heeft te maken met gecoördineerde ademhaling, niet met het dichtbij elkaar staan. Behalve dat het publiek geraakt wordt, ontstaat er tussen de leden iets bijzonders. Wat kun jij doen om in een team, of bij 1 op 1 gesprekken, een connectie te maken, terwijl je op minstens 1,5 meter van elkaar zit?
  3. Help anderen outside-the-box te werken. Een ‘nieuw normaal’ betekent dat er een nieuwe manier van werken moet komen. Ben jij de pionier, degene die het balanceren op het dunne koord omzet naar een acrobatisch kunststukje, waarbij je ook nog veilig aan de overkant komt? Zorg jij ervoor dat onze branche een ‘vitaal’ beroep wordt voor wederopbouw? Neem jouw eigenaarschap hierover op in je portfolio, zodat je anderen erbij kan gaan adviseren.
  4. Waar jij outside-the-box denkt, leveren wij graag off-the-shelf. Door jou met kant en klare hulpmiddelen te ondersteunen. Zo hebben we een mooi ‘support pakket’ voor je samengesteld. Heb jij de gratis Working From Home Analyse al uitgezet bij al je collega’s, kennissen & potentiële klanten? Kunnen wij je helpen de unieke werkvormen en tools uit de disctainer® nog beter in te zetten, juist nu?
  5. Probeer positief te denken. Uiteraard brengt deze Covid-19 situatie grote uitdagingen met zich mee. Voor sommigen kan het zelfs traumatisch zijn. Toch hoeft ellende niet alleen maar negatief op ons uit te werken. Wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dat op de juiste manier omgaan met ellende op termijn kan zorgen voor PostTraumatische Groei. PostTraumatische Groei voor jou als individu, maar op termijn ook voor de samenleving. Wil je hier meer over weten? Hou onze blogpagina in de gaten. Binnenkort verschijnt daar een interview met TTISI Consultant Greet Vonk, medeauteur van het boek ‘PostTraumatische Groei, sterker door ellende’.

[1] https://www.scientias.nl/ook-het-hart-zingt-in-koor-koorleden-stemmen-hartslag-op-elkaar-af/

Over de schrijver
Rieke is Customer Care Professional bij TTI Success Insights Benelux. Omdat een carrière voor haar niet zaligmakend is, kiest zij voor een leven waarin zij betaald werk kan combineren met zich onbetaald inzetten voor de medemens. Op kantoor is Rieke blij wanneer de klant blij is. Een van haar andere passies is creatief schrijven. Daarom is ze een van de gewaardeerde bloggers bij TTI Success Insights Benelux.
Reactie plaatsen