Weer verliefd op je eigen "ik"!

Weer verliefd op je eigen

Wat likjes zelfinzicht en aandacht doen wonderen voor je interieur!

Als Belevend gedreven individu met woondromen ben ik een enthousiast volger van bepaalde woonprogramma’s op TV. Voor mijn vaste date met Victor “VT Wonen” Brands op de vroege zondagavond, sla ik zelfs van harte leuke dinerinvitaties af. Je zou denken dat het mij vooral om de huizen gaat. Maar mijn fascinatie betreft ook het proces. Ons huis is in vele opzichten vergelijkbaar met onze persoonlijkheid. In ieder van ons huist immers een eigen ik; ons interieur. En met hernieuwde aandacht je interieur aanschouwen staat garant voor consistent woongeluk. Want: “Aandacht maakt alles mooier”, zegt Ikea.

Jouw persoonlijke WOZ (Waardering OnTroerende Zaken)

Waarschijnlijk woon je al een paar decennia in je comfortabele eigen ik. Toen je jezelf destijds betrok ging dat eigenlijk heel natuurlijk. Je dacht als baby, peuter, kleuter en kind nog niet al te veel na. Je ging nog lekker op je gevoel af. Je zat nog in de bouwfase. Al werd je ook gevormd door je directe omgeving. Wat zeker van invloed is geweest op de intrinsieke woz-waarde die jij je eigen ik toekende. Een waarde die nogal eens kon (en kan) fluctueren. Maar op een gegeven moment bereik je dan toch een leeftijd waarop dat eigen ik staat als een huis. Of het een villa geworden is, een hutje op de hei, een praktische Vinexer, of een knus appartementje op 3 hoog maakt niet zoveel uit. Het is je thuis. Daar waar je altijd naar terugkeert als je weg bent geweest. Een plek die je raakt en ontroert. Als het goed is.

Want…omdat je er al best lang woont valt de charme van je eigen ik je misschien niet eens meer zo op. Je let misschien wel meer op de barsten in de muur, de onhandige indeling, de loszittende planken, de kleurcombinaties (what was I thinking?), het bij elkaar geraapte meubilair dan op de kern: wat was er ook al weer zo leuk aan deze plek? Waarom woon ik hier zo graag? Kortom: tijd voor een herijking van jouw WOZ! Met een beetje aandacht en zelfinzicht kom je al een eind.

Ik zie mij graag (vrij naar het Vlaams)

En hier kunnen wij jou van dienst zijn, TTI Success Insights. Met ons netwerk van gecertificeerde consultants. Zeg maar, onze stylisten. De Viktors, Ietjes, Fransen en Marianne’s onder de HR-professionals. Mensen met een passie én verstand van zaken. Met een visie én een paar rechterhanden. Met gevoel voor de bewoners én oog voor de behuizing. En wij stellen jou de vraag: wat is er nodig om jou weer (wat vaker) verliefd te laten worden op jouw prachtige eigen ik? Een gezond soort verliefd, welteverstaan. Niet die roze-brillen-doldwaze verliefdheid die je blind maakt voor tekortkomingen. Wij bedoelen de ontroerende, begripvolle verliefdheid die maakt dat je oprecht tegen jezelf kunt zeggen: wat heb ik het hier eigenlijk fijn, met alle plussen en minnen!

Doe de Woontest

Zelfwaardering start met Zelfinzicht. Met behulp van een vrije variant op de woontest (ons Persoonlijke stijl en Motivatie profiel), helpen wij jou stil te staan bij wat het beste bij je past, waar je voor staat, wat je werkelijk mooi, leuk en belangrijk vindt. Vervolgens kun je aan de slag met de vraag in hoeverre jouw interieur een stijlupdate nodig heeft. Of een ander belichtingsplan. Maar anders dan bij VT-Wonen sturen we je niet het huis uit. Integendeel, het is aan jou om te beslissen of je aan de slag wilt en wat je dan gaat doen. Met hulp van de TTI SI stylisten werk je zelf je plan uit. Waar een likje verf wonderen doet voor de een, gaat de ander voor die lang gedroomde uitbouw. Zolang jij maar aan het eind van het proces volmondig kunt beamen: ja, ik ben weer (wat vaker) verliefd op mijn eigen ik!

Over de schrijver
Dorien houdt zich vanuit haar bedrijf IESyworks bezig met assessmentinnovatie en -ontwikkeling. Zij is eindeloos geïnteresseerd in wat ons mensen beweegt, stuurt, en typeert. Als individuen én in teamverband. Dit gecombineerd met haar kracht om ingewikkelde vakinhoudelijke kennis, eenvoudig en duidelijk uit te leggen, maakt Dorien een waardevolle Associate Partner én gewaardeerd blogger van TTI Success Insights, het bedrijf waar haar ‘assessmentinhoudelijke roots’ liggen.
Annejet de Blécourt
Door

Annejet de Blécourt

op 30 Nov 2017

Door jouw artikel werden mijn lachrimpels zichtbaar. Mooi verwoord - dank!

Su
Door

Su

op 01 Dec 2017

Inderdaad heel leuk en inspirerend :-)

Wilma
Door

Wilma

op 01 Dec 2017

Met mijn zakelijke drijfveer hecht ik veel waarde aan mijn WOZ waarde, die stijgt dank zij de inzichten vanuit TTI Succes Insights, al jaren.

Reactie plaatsen